1. Grillezett polenta paradicsommal.
-fél liter víz
-fél liter tej
-180 gramm kukoricadara
-egy e.k. vaj
-paradicsom
-mozzarella v. gorgonzola
- Első lépésként öntsünk fél liter vizet és fél liter tejet egy lábasba. Tegyünk bele sót és egy kis kanál vajat. Mikor beleöntjük a 180 gramm kukoricadarát ügyeljetek arra a hőfokot a felére csökkentsétek. Forraljuk tovább állandó kevergetés mellett, addig amíg teljesen sűrű nem lesz.
- Majd borítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, 2 cm vastagra simítsuk el.
- Takarjuk le, hogy ne száradjon ki és a hűtőben várjunk míg megszilárdul.
- A megszilárdult polentát vágjuk fel 10x5 cm-es négyszögekre vagyis inkább téglalapok lesznek:) Ezeket egy kis olajon serpenyőben grillezzük meg.
- A kész polentára rátesszük a paradicsom gerezdeket és ízlés szerint mozzarellát, gorgonzolát tehetünk rá és a sütőben ráolvasztjuk a sajtot.
Nem egy időkímélő recept viszont nagyon egyszerű, olcsó, és nem jár vele sok mosatlan!
2.Kókuszos macaron (nem sok köze van a macaronhoz maximum a formája hajaz rá, de isteni finom és borzasztó egyszerű!)
-kókuszreszelék 100 gramm
-cukor 100 gramm
- 1 tojás
- Tojást keverjük össze egy kézi habverővel adjuk hozzá a cukrot és a kókuszt, dolgozzuk össze.
- Előmelegített sütőben, kb. 180 °C-on 15 perc alatt aranybarnára sülnek.
3. Szerintem az egyik legelegánsabb viszont legegyszerűbb előétel. Ez a sárgadinnye érlelt sonkával. Rendkívül egyszerű a sárgadinnyét gerezdekre vágjuk (kb. 2,5 cm vastagokra) ,majd körbe tekerjük érlelt sonkával (pl. az olasz prosciutto vagy a pármai sonka), és kész is!
Jó étvágyat kívánok, remélem kipróbáljátok az általam nagyon kedvelt recepteket.
Grillezett polenta.
Kókuszos macaron
Sárgadinnye érlelt sonkával
KÖVESSETEK!!! :))) vagy Itt :)



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése